ANAPURNA – SOI DE GRAU

INSUSIRI FIZIOLOGICE

  • soi aristat (ariste albe lungi si lucioase);
  • aparitia spicului: semi-timpurie;
  • talie plantelor: medie;
  • boabele  lucioase, lungi de culoarea chihlimbarului si de calitate PREMIUM
  • toleranta la inghet: tolerant;
  • toleranta la cadere:  foarte tolerant;

TOLERANTA LA BOLI

  • rugina galbena ( Puccinia striiformis): foarte tolerant;
  • rugina bruna ( Puccinia recondita): mediu tolerant;
  • septorioza (Septoria tritici): mediu tolerant;

INDICI DE CALITATE

  • continut de proteina: 16-21%;
  • energie: 280;
  • segment de panificatie: calitate buna;
  • potential de productie foarte ridicat;
  • MMB: 46 g;

RECOMANDARI TEHNOLOGICE

  • zonare:in toate zonele de cultura ale graului din Romania, cu  recomandarea  se se evita solurile reci, umede si zonele depresionare;
  • densitate optima: 400-430  boabe germinabile/m2;