ATOUDUR – SOI DE GRAU DUR

INSUSIRI FIZIOLOGICE

  • soi aristat de grau dur;
  • talia plantelor medie;
  • capacitatea de infratire ridicata;
  • inflorire  timpurie;
  • apariția spicului: timpurie;
  • rezistenta la ger: buna;
  • rezistenta la cadere: buna;

TOLERANTA LA BOLI

  • fainare (Erysiphe graminis): rezistent;
  • rugina galbena ( Puccinia striiformis): foarte rezistent;
  • rugina bruna ( Puccinia recondita): mediu reziatent;
  • fuzarioza spicelor (Fusarium culmorum): mediu rezistent;
  • septorioza (Septoria tritici): rezistent;

INDICI DE CALITATE

  • continut de proteina: 14-16 %;
  • potential de productie ridicat;
  • foarte buna sticlozitate;
  • calitate deosebita a boabelor/MMB foarte bun;
  • indice de galben: ridicat;
  • indice vasco-elastic: ridicat;

RECOMANDARI TEHNOLOGICE

  • zonare: in toate zonele calde si uscate, soi ce raspunde cu succes si pe solurile superficiale;
  • densitatea optima: 380-420   boabe germinabile/m2;