AVENUE – SOI DE GRAU

INSUSIRI FIZIOLOGICE

  • soi nearistat
  • aparitia spicului: extra-timpuriu (poate fi diferenta intre maturitatea unui soi in ansamblu si maturitatea la inspicat!). Este cel mai timpuriu soi de grau din piata, se coace la 4-6 zile dupa orz, mare atentie la momentul recoltatului
  • aparitia spicului: extra-timpurie
  • talia plantelor: mica
  • capacitate mare de infratire
  • toleranta la inghet: foarte  buna
  • toleranta la cadere: foarte buna;

TOLERANTA LA BOLI

  • rugina bruna (Puccinia recondita): toleranta foarte buna
  • rugina galbena (Puccinia striiformis): mediu tolerant
  • septorioza (Septoria tritici): mediu tolerant;

INDICI DE CALITATE

  • continut de proteina: 12,8-13 %
  • energie: 250
  • segment de panificatie: calitate foarte buna
  • potential de productie: foarte ridicat

RECOMANDARI TEHNOLOGICE

  • zonare: in toate zonele de cultura ale graului din Romania, in special in zona de sud si sud-est datorita faptului ca ajunge la inflorit (nu la maturitate) inainte de venirea temperaturilor foarte ridicate, cu recomandarea sa fie semanat in a doua parte a epocii optime
  • densitate optima: 370-400  boabe germinabile/m2