INSUSIRI FIZIOLOGICE
- soi nearistat
- aparitia spicului: extra-timpuriu (poate fi diferenta intre maturitatea unui soi in ansamblu si maturitatea la inspicat!). Este cel mai timpuriu soi de grau din piata, se coace la 4-6 zile dupa orz, mare atentie la momentul recoltatului
- aparitia spicului: extra-timpurie
- talia plantelor: mica
- capacitate mare de infratire
- toleranta la inghet: foarte buna
- toleranta la cadere: foarte buna;
TOLERANTA LA BOLI
- rugina bruna (Puccinia recondita): toleranta foarte buna
- rugina galbena (Puccinia striiformis): mediu tolerant
- septorioza (Septoria tritici): mediu tolerant;
INDICI DE CALITATE
- continut de proteina: 12,8-13 %
- energie: 250
- segment de panificatie: calitate foarte buna
- potential de productie: foarte ridicat
RECOMANDARI TEHNOLOGICE
- zonare: in toate zonele de cultura ale graului din Romania, in special in zona de sud si sud-est datorita faptului ca ajunge la inflorit (nu la maturitate) inainte de venirea temperaturilor foarte ridicate, cu recomandarea sa fie semanat in a doua parte a epocii optime
- densitate optima: 370-400 boabe germinabile/m2