BOLOGNA – SOI DE GRAU

INSUSIRI FIZIOLOGICE

  • soi aristat, timpuriu;
  • talia plantelor: redusa (82 cm);
  • boabe de duritate medie si ridicata;
  • tolerant la inghet; posibile efecte pe varfurile frunzelor, fara impact asupra productiei;
  • pretabil pentru diferite tipuri de sol;
  • rezultate bune, chiar si in conditii medii de tehnologie;

TOLERANTA LA BOLI

  • fainare (Erysiphe graminis): tolerant;
  • rugina bruna (Puccinia recondita): mediu sensibil;
  • rugina galbena (Puccinia striiformis): mediu tolerant;
  • fuzarioza spicelor (Fusarium culmorum): mediu tolerant;
  • septorioza (Septoria tritici): mediu tolerant;

INDICI DE CALITATE

  • continut de proteina ridicat: 12,5% – 14,6%
  • segment de panificatie: calitate ridicata;
  • potential de productie ridicat, masa hectolitrica > 74 kg/hl;
  • MMB: 28 – 31g;

RECOMANDARI TEHNOLOGICE

  • densitatea optima: 450-500 boabe germinabile/m2;
  • perioada optima de semanat: 15 – 25 octombrie;

BENEFICII

  • garanteaza o productie de calitate printr-un continut foarte bun de proteina (12,5 – 14,6%) si o calitate exceptionala a acesteia (energie ridicata > 150);
  • va ajuta sa ridicati nivelul de calitate al productiei din ferma dumneavoastra, obtinand astfel un profit mai ridicat;