MILDICUT

Compoziție: 25 g/l ciazofamid
Formulare: Suspensie concentrată (SC)
Omologări în România: 
Vița de vie  – 1,0 l/ha – 4,0 l/ha
Plasmopara viticola (mana)

1,0 l/ha în fenofaza de inflorescențe vizibile
2,0 l/ha în fenofaza înainte de înflorit
3,0 l/ha după înflorit
4,0 l/ha în fenofaza de compactare a ciorchinelui

  • Protejează noile creșteri și ciorchinii
  • Acțiune preventivă și eradicantă
  • Rezistență foarte bună la precipitații
  • Eficacitate translaminară, de durată

Substanța activă ciazofamid, din compoziția Mildicut este una nouă, ce aparține grupei  inhibitorilor de quinonă  și familiei cianoimidazole. Ciazofamid  acționează preventiv și inhibă germinarea sporilor ciupercilor din clasa Oomycete care provoacă mana (Plasmopara viticola).

Disodium fosfonat, co-formulantul  din compoziția sa, stimulează sistemul natural de apărare al plantei, facilitează penetrarea și mobilitatea translaminară a substanței active ciazofamid, imprimând sistemicitate produsului. Face parte din aceeași clasă chimică ca și fosetil de aluminiu, iar in combinație cu ciazofamid a demonstrat o eficacitate mai mare împotriva manei.

Datorită co-formulantului disodium fosfonat, o componentă activă în formulare, se menține capacitatea plantei de a asimila substanțele de rezervă, ceea ce conferă un efect de înverzire și vitalizare, ajutând la menținerea unor culturi sănătoase.

Mildicut are o formulare specifică optimizată pentru cultura viței de vie, ce asigură protecția și calitatea recoltei. Ploaia de 20-30 mm survenită la o oră de la aplicare nu afectează eficacitatea produsului.

Mildicut acționează până la 14 zile de la aplicare, oferind o bună protecție a ciorchinilor și a frunzelor, dar și a noilor lăstari. Această performanță se datorează modului de acțiune sistemic translaminar pe care îl conferă disodium fosfonat substanței active ciazofamid.

În urma tratamentelor efectuate cu Mildicut nu sunt afectate procesele de fermentație și vinificație. Produsul nu prezintă efecte adverse asupra caracteristicilor biochimice ale vinului, conservând componentele aromatice ale acestuia.