SORRIAL – SOI DE GRAU

INSUSIRI FIZIOLOGICE

  • soi nearistat;
  • alungirea paiului: semi-timpurie;
  • aparitia spicului: semi-timpurie;
  • talie plantelor: mica-medie;
  • boabe de duritate medie si uniformitate foarte buna;
  • toleranta la inghet: tolerant;
  • toleranta la cadere: tolerant;
  • toleranta la seceta: tolerant;

TOLERANTA LA BOLI

  • fainare (Erysiphe graminis): foarte putin sensibil;
  • rugina galbena ( Puccinia striiformis): foarte putin sensibil;
  • rugina bruna ( Puccinia recondita): sensibil;
  • fuzarioza spicelor (Fusarium culmorum): putin sensibil;
  • septorioza (Septoria tritici): putin sensibil;

INDICI DE CALITATE

  • continut de proteina: 12-16 %;
  • energie: 220-250;
  • segment de panificatie: grau de calitate superioara;
  • potential de productie ridicat;
  • MMB: 46 g;

RECOMANDARI TEHNOLOGICE

  • zonare: in toate zonele de cultura ale graului din Romania;
  • densitatea optima: 400-450  boabe germinabile/m2;